Merkezimizin Tarihi:

Merkezimiz 1988 yılı Ekim ayında İlçemiz Belediyesine ait olan binada  eğitim öğretim faaliyetine başlamış, 1995-1996 öğretim yılı başına kadar bu binada kalmıştır. Daha  sonra İlçemiz Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'na ait olan eski binaya taşınmış-tır. 31.03.2003 tarihine kadar bu binada hizmet verilmiştir.

1995  yılında sanayi sitesinde bulunan arsaya; Bakanlığımızın 10045 sayılı tip projesi ile bina yapımına başlanmış, 1998-1999 eğitim-öğretim yılı başında tamamlanmıştır.

Merkez binamız 1998-2003 yılları arası Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından kullanılmıştır.

Merkez Binamız; 541 m2 bina oturma alanı, 8743 m2 açık alanı (bahçe yüzölçümü) olmak üzere toplam 9284 m2 'lik alan üzerinde bulunmaktadır. Dört katlı betonarme karkas yapıdır. 31 Mart 2003 tarihinden buyana, adımıza yapılan kendi hizmet binamızda eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Kurumun İsmi:

3308 Sayılı Kanunla "Çıraklık Eğitimi Merkezi" olan  Kurumun adı 10.07.2001 tarihinde çıkan 4702 sayılı kanun ile "Mesleki Eğitim Merkezi" olarak  değiştirilmiştir.

Merkezin Özelliği:

Merkezimiz  14 yaşındaki aday Çıraklardan başlayarak  yaş sınırı olma-yan geniş bir kitleye hizmet vermektedir. : 19 yaşından daha büyük olan ve meslek eğitimi almak isteyenlerin de kayıtları yapılmakta ve 23 yaşına kadar askerlikleri tecil edilmektedir.

Lise mezunu olanlara meslek sürelerinin yarısı kadar eğitim verildikten sonra Kalfalık sınavlarına alınmaktadır.

Aday Çırak ve Çırak Öğrenci kayıtları; her yıl Temmuz ayında  başlar, Eylül ayının üçüncü haftasının bitimine  kadar devam eder. Ayrıca Ocak ayında da ara kayıt yapılır.

Çırak öğrenciler haftada bir gün teorik eğitim için Merkeze devam etmektedirler, bu öğrencilerden  kalfalık belgesini alanlar "Ustalık Eğitimi" kursuna, Ustalık eğitimi kursunu tamamlayanlar ise "Usta Öğretici İş Pedagoji"  kursuna katılarak eğitimi tamamlamaktadırlar.

Merkeze kayıt yaptırabilmek için en az ilköğretim okulu mezunu ve bir işyerinde çalışıyor olma şartı vardır. Öğrencilerimizin Okul içerisindeki başarıları disiplin kurulunun önerisi ile ödüllendirilmektedir.

Yayın: 01.01.2016 - Güncelleme: 12.06.2020 10:59 - Görüntülenme: 1293