T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / SERİK - Serik Mesleki Eğitim Merkezi

PROGRAMIN UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. Sektörlerde meydana gelen bilimsel ve teknolojik gelişmeler, iş gücü ihtiyacının niteliklerindeki beklentileri de değiştirmektedir. Mesleki eğitim programları bu nedenle sürekli değişim göstermekte ve güncellenmektedir. Mesleki eğitiminin önemli parçalarından olan iş yeri tabanlı öğrenmenin yaygınlaşması "usta öğreticilik" belgesine erişimin artması ile mümkün olacaktır. Güncellenen program içeriği ile nitelikli "usta öğretici" yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

2. Kurs programı ile kursiyerlerin yeniliğe ve değişime uyum sağlaması, öğrencilerle sağlıklı iletişim kurabilmesi, öğrencileri mesleki yeterliklere sahip bireyler olarak yetiştirmesi hedeflenmiştir.

3. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan esaslara göre uygulanır.

4. Konuların alan/dallar ile ilişkilendirilmesi ve problemlerin bireylerin iş hayatında karşılaşabilecekleri örnekler üzerinden seçilmesi, öğrenmeyi kalıcı hâle getirecektir.

5. İş sağlığı ve güvenliği kuralları doğrultusunda kursiyerlere, öğrenciler ve ilgili kişilerin güvenliğinden sorumlu olduklarına yönelik gerekli uyarılar yapılmalıdır.

6. Kurs programı, uzaktan öğrenme yoluyla tamamlanabileceği gibi talep edilmesi durumunda mesleki eğitim merkezlerince de açılabilir.

7. Uzaktan öğrenme program içeriği "Millî Eğitim Bakanlığı Elektronik Eğitim İçeriği Temin Süreci Yönergesi" esasları doğrultusunda hazırlanır ve uygulanır.

8. Programın kayıt ve belgelendirme süreçleri e-MESEM sistemi üzerinden yapılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2020 - Güncelleme: 29.09.2020 15:57 - Görüntülenme: 227
  Beğen | 0  kişi beğendi