HİKAYELERLE TANIŞIYORUZ

Öğrencilerin kendi kültürlerine ait hikayelerin Web 2.0 araçlarını kullanarak tanıtılması, kültürler arası değerlerin yaşatılması ve paylaşılması, hikayelerin ingilizce diline çevrilerek yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje hakkında

Kültürel hikayelerin tanıtılması,

Web 2.0 Araçları ile bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı konusunda beceri kazanması,

Dil becerilerinin geliştirilmesi,

Sunuş ve ifade etme becerileri kazanması,

İletişimsel, sanatsal okuma ve yazma becerilerini geliştirmek,

Ülkeler arası kültürel değerleri paylaşmak,

Dijital platformları bilinçli ve üretime yönelik kullanabilen bireyler yetiştirmek amaçlanır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak, proje süresince her ay düzenli olarak toplantı yapılması planlanmaktadır. Projede tüm ortaklara eşit şekilde görev paylaşımı yapılmış olup proje planında açıkça görev paylaşımı ve zaman çizelgesi belirtilecektir. Ayrıca projemizde öğrenciler kendi kültürlerine ait hikayeleri inceleyerek seçtikleri hikayeyi farklı yöntemler ve Web 2.0 araçları kullanılarak sunmaları sağlanacaktır. Paylaşılan hikayelerden hikaye kitabı oluşturulacak, ingilizce diline çevrilecektir. Öğrenci ve öğretmenlere ön test-son test uygulayarak proje değerlendirmesi yapılacaktır. Proje süresince eba, okul web siteleri, blog sayfaları, sosyal medya hesapları kullanılarak yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Bireyin kendi kültürel hikayelerini tanıması ve tanıtması ,

Farklı kültürlerdeki hikayeleri tanıması,

Web 2.0 araçlarının kullanımı konusunda becerilerin geliştirilmesi,

Dil becerileri geliştirilmesi,